Som kund hos Billogram kan du ansöka om factoring och sälja fakturor och få betalt inom 24 timmar. Du ansöker om factoring under tilläggstjänster när du är inloggad på ditt konto. Ansökan skickas till våra fakturaköpspartners som kontaktar dig och ger dig ett individuellt pris. Priset baseras bland annat på vilken volym du planerar att sälja och brukar normalt kostar 2-4% samt en fast avgift på ca 29 SEK per faktura.

Du blir kontaktad inom 1-2 dagar. Accepterar du erbjudandet skickar factoringbolaget ett avtal till er. När factoringpartnern har fått avtalet undertecknat åter till sig blir du kontaktad av Billogram så fort fakturaköp är aktiverat i tjänsten.

För att sälja en faktura skapar du fakturan precis som vanligt. Istället för att skicka fakturan med email eller brev till din kund väljer du att sälja fakturan. När fakturan har godkänts för köp får du normalt utbetalt inom 24 timmar.