Inkasso i Billogram
Ni har möjligheten att ingå ett kostnadsfritt inkassoavtal med Arvato / Gothia genom Billogram. Det tillkommer inga årsavgifter eller grundavgifter. Ni kan därmed känna tryggheten i att kunna skicka inkassoärenden till de kunder som inte betalar. Det är valfritt att skicka en förfallen faktura till inkasso eller inte. I händelseförloppet på Billogram kan ni följa när inkassokrav skickas ut och när betalningar kommer in precis som vanligt.

Vid ett inkassoärende påförs det 180 SEK, en lagstadgad inkassoavgift, på fakturan för er kund att betala. När kunden betalar in hela beloppet på inkassoärendet är inkassotjänsten helt kostnadsfri för er. Om ni skulle vilja återkalla ett ärende som gått till inkasso eller om ni väljer att avsluta ärendet av någon orsak kan inkassoavgiften om 180 SEK och eventuell ränta behöva ersättas av er. Mindre avgifter för adressforskning, organisation-/personnummersättning eller för en eventuell konkursbevakning kan tillkomma. Detta framgår tydligt i avtalet när du ansöker om inkasso.

Hur ansöker jag om inkasso?
Du ansöker om inkassotjänsten via “Tilläggstjänster” när du är inloggad i Billogram. Efter att du har godkänt avtalet tar det två-tre veckor innan inkassotjänsten aktiveras. När avtalet är aktiverat får du ett mail med inloggningsuppgifter till Arvato's portal samt information om kontaktuppgifter till Arvato.

Hur skickar jag ett inkassoärende?
När en faktura har förfallit kan du skicka fakturan på inkasso genom att klicka på “Fler alternativ” på den specifika fakturan och sedan “inkasso”. Ärendet skickas då iväg till Arvato direkt och du kan följa händelseförloppet när du går in på fakturan.