Står en faktura som obetald i Billogram men din kund säger att de har betalat är det möjligt att kunden har angivit fel bankgiro- eller OCR-nummer vid inbetalningen. För att vi ska kunna hjälpa er behöver vi ett betalningsunderlag, exempelvis ett kvitto eller ett kontoutdrag, på inbetalningen. Betalningsunderlag hittar de i sin internetbank. På underlaget ska det tydligt framgå mottagare, avsändare, datum, belopp, referens. Maila underlaget till support@billogram.com och skriv vilken av dina fakturor betalningen var menad för. Sedan hjälper vår support dig vidare!

Notera även att inbetalningar tar en dag så betalade din kund in idag kommer er faktura noteras som betald under morgondagen.