När du har skapat en faktura kan du välja att skicka ut den på följande sätt.

E-post
Ett e-postmeddelande skickas till din kund med en länk till webbfakturan. När kunden klickar på länken markeras fakturan som läst. Både du och din kund kan följa händelserna i historiken på webbfakturan så som när den skickats, tagits emot och markerats som betald i historiken. Ni båda har på så sätt total koll.

SMS

En länk till webbfakturan bifogas i ett SMS tillsammans med information om vem som ställt ut fakturan. När kunden klickar på länken skickas de vidare till webbfakturan via mobilens webbläsare, och ni får en bekräftelse på att fakturan är mottagen.

Brev
Faktura och bilagor skickas med post i samma kuvert. Företagets logotyp synliggörs direkt genom kuvertet.

E-post + Brev
Du kan välja att först skicka fakturan med ett e-postmeddelande till din kund. Klickar din kund inte på länken till webbfakturan inom två dygn från det att meddelandet levererats kommer ett brev att skickas ut automatiskt till din kund.

Sälj
Väljer du att sälja fakturan kommer den av våra fakturaköpspartners som du har avtal med ta över risken för fakturan och också hanteringen ut mot din kund. En kreditupplysning tas på din kund och besked och utbetalning sker oftast inom ett dygn.