Fakturadatum brukar vara det datum du skickar fakturan. Förfallodatum kommer du och din kund överens om.

Fakturadatum och datumet när fakturan skickas till din kund behöver inte vara samma datum om ni kommit överens om annat. Fakturan skickas alltid samtidigt som du skickar iväg fakturan oavsett om du satt ett fakturadatum framåt i tiden. I bokföringen används även det faktiska datumet som fakturan skickades då Billogram bokför med fakturametoden.

Du kan ställa in hur många dagar till förfallo ni önskar ha som standard på era fakturor i Inställningar. Du kan alltså exempelvis välja att ha 10 dagar betalningstid som standard på era fakturor.

Vill du skicka fakturan på en schemalagd tid eller skicka återkommande fakturor kan du läsa mer under "Tjänster som har integrerat mot Billogram" här på hjälpsidan.